Zomer in Mallorca

Mallorca is een prachtig vaargebied. Vanaf begin mei zijn we op Mallorca. Een prachtig eiland met helderblauw water, prachtige baaitjes en leuke vissersplaatsjes. We hebben veel dagtochten gevaren met gasten uit heel Europa en Amerika. Steeds weer een uitdaging om in zoveel talen te communiceren!

Duits en Engels is geen enkel probleem, Frans is wat lastiger, maar gaat ook steeds beter. Maar Russisch? Dat gaat ons echt niet lukken. Gelukkig is er altijd wel iemand die een beetje Engels spreekt..

Weektochten Balearen Mallorca

De weektochten waren ook heel speciaal. We hebben weer andere baaitjes bezocht. In een van de baaitjes aan de westkust, genaamd Foradada, is, in de middle of nowhere, een geweldig visrestaurant met spectaculair uitzicht. Je moet wel minstens twee dagen van tevoren reserveren, want het is er altijd stampvol. Soms lukte het dus niet, maar aan boord hebben we ook uitgebreide maaltijden bereid.

Balearen Mallorca 2015 Tapas lunch

Uitgebreide tapas lunch voor onze gasten

Relaxed zeilen met de Twins

Het zeilen rond Mallorca is heel relaxed. Er is vaak weinig wind, maar met de “Twins” is dat geen probleem. Al gauw zitten we op een vaartje van een knoop of vier, vijf. Er zijn zoveel mooie plekken om te ankeren, waardoor je de tijd hebt om lekker van het ene baaitje naar het andere te dobberen.

Wensen van gasten worden waargemaakt

We houden natuurlijk rekening met de wensen van onze gasten. Rust, zwemmen, snorkelen of een combinatie met het uitgaansleven (lees disco´s bezoeken) het kan allemaal. In de baai van Palma de Mallorca zijn diverse mogelijkheden en onze jeugdige klanten hebben zich heerlijk kunnen uitleven, terwijl wij met de ouders genoten van het uitzicht, een lekker drankje en hapje op de “Twins” of op een terras.

Balearen Mallorca 2015 dagtochten

Plezier hebben gaat in elke taal!

Ook naturisten welkom aan boord

We hebben ook met naturisten gevaren en dan zoeken we de baaitjes waar weinig schepen zijn. Deze zijn nog steeds te vinden, alhoewel dat in het hoogseizoen soms lastig is.

Kortom, het was een geweldige zomer met leuke gasten op de Balearen Mallorca in 2015!