Klusjes…

In december wordt het tijd om wat te klussen aan de boot. De keukenkastjes en de kaartentafel worden gelakt en we hebben een stoffeerder gevonden die de kussens in de kajuit voorziet van nieuwe bekleding.

 

Tevens wordt een van de bilgepompen vervangen omdat de oude kuren vertoonde. Minder zichtbaar, maar wel heel belangrijk. Onze leverancier, Marine Sur, komt de spullen die we nodig hebben aan boord bezorgen.

klusjes, lakwerk Klusjes Twins, lakwerk

Veel zeilers hebben problemen met Spanjaarden als het op afspraken aankomt met betrekking tot het leveren van producten en diensten. Manana, manana, is een veel gehoorde uitroep. Het gebeurt ons echter hoogst zelden dat de Canarianen hun afspraken niet nakomen. Als zij niet op de afgesproken tijd kunnen komen, worden we altijd keurig gebeld of gemaild. Het scheelt misschien dat wij een beetje Spaans spreken en altijd in het Spaans beginnen. De meeste spreken ook wel engels, trouwens.

De boot is in oktober al gepoetst en opnieuw in de antifouling gezet, de motoren zijn geserviced en de saildrives gecontroleerd en, waar nodig, onderdelen vervangen.

De Twins ziet er weer uit als nieuw!