De meest gestelde vragen..

Heb ik zeilervaring nodig om mee te varen?

Nee, de bemanningen van onze schepen zijn zeer ervaren zeilers en kunnen de schepen prima handelen.

Welke kleding moet ik meenemen?

Voor het zeilen rond de Canarische Eilanden raden wij aan om winddichte kleding mee te nemen, alsmede een fleece. Daarnaast t-shirts, korte en lange broek(en) en zwemkleding. Rond Mallorca zijn de temperaturen hoger, maar een fleece kan prettig zijn. Op het IJsselmeer kan het warm zijn, overleg even met je bemanning wat voor de geplande dag het meest geschikt is.

Moet ik handdoeken en slaapzakken/beddengoed meenemen?

Nee, aan boord zijn meer dan voldoende handdoeken, donzen dekbedden, hoeslakens en dekbedhoezen. Wij zorgen dat de hutten bij aankomst in orde zijn. Dit geldt natuurlijk alleen voor meerdaagse tochten.

Wordt ik zeeziek?

Lastige vraag! Dat is voor iedereen verschillend. Als je gevoelig bent voor wagenziekte is de kans groot dat je ook in meer of mindere mate last krijgt van zeeziekte. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de weersomstandigheden. Als het hard waait, zijn de golven hoger en beweegt het schip meer. Voordeel van onze catamarans is, dat het schip niet scheef gaat. Mocht je twijfelen, neem dan wat zeeziekte pilletjes mee.

Hoe kan ik zeeziekte voorkomen?

Het beste is de avond van tevoren niet teveel alcoholische drankjes te nemen. ´s Morgens bij het ontbijt is het beter om geen koffie en/of jus d´orange te drinken. Eieren met spek is ook geen aanrader. Vermoeidheid kan een rol spelen. Zorg dat je het niet koud krijgt. Als je toch last krijgt van je maag, zijn er een aantal opties. Zelf sturen, naar de horizon blijven kijken en als dat niet helpt, lekker in je kooi gaan liggen. En, hoe vreemd het ook lijkt, probeer te blijven eten. Er zijn altijd biscuitjes en/of stokbrood aan boord. Ook veel water of thee blijven drinken.

Mag ik actief deelnemen aan het zeilen aan boord?

Ja, je kunt helpen met de zeilen hijsen, sturen en zeilen trimmen. Wij leggen je graag uit hoe alles werkt en waar je op moet letten.

Wie doet de boodschappen?

Wij zorgen voor meer dan voldoende eten en drinken aan boord, waarbij wij rekening houden met jouw wensen. Als je allergisch bent of bepaalde dingen niet zo lekker vind, zetten wij dat niet op tafel.

Moeten wij zelf koken?

Nee. Wij verzorgen het ontbijt, de lunch en 5x per week het diner. Als je het echter leuk vindt om een keer zelf te koken, dan kan dat natuurlijk.

Kunnen jullie helpen met het zoeken naar vliegreizen?

Ja, wij helpen graag!

Welke routes varen we?

Weekprogramma Canarische Eilanden:

Van Tenerife naar La Gomera. Een dagje sightseeing op La Gomera. Zeilen naar La Palma. Sightseeing La Palma. Zeilen naar La Gomera (andere haven) en de laatste dag terug naar Tenerife.

Weekprogramma Mallorca:

Aankomst Palma de Mallorca. Afhankelijk van de windrichting en sterkte ofwel naar de oostkant ofwel naar de westkant van het eiland. Er zijn diverse beschutte baaitjes om te zwemmen en te snorkelen. Een bezoek aan Palma de Mallorca is de moeite waard, het is een prachtige stad. Een dagje met een auto is ook een aanrader. Veel natuurschoon, leuke plaatsjes en spectaculaire uitzichten.

Is er gelegenheid om de eilanden te bekijken?

Ja, er zijn diverse mogelijkheden op de Canarische Eilanden en Mallorca. Er zijn mooie wandelroutes of je kunt een auto huren om de eilanden te verkennen. Wij hebben alle toeristische informatie aan boord en weten de mooiste plekjes en routes. Wij hebben plattegronden van alle eilanden waar je gebruik van kunt maken.

Is er internet aan boord?

Ja, we hebben een router aan boord waar iedereen gebruik van kan maken, mits wij in de buurt zijn van een Wi-Fi netwerk. Het is dus afhankelijk van de plaats waar we zijn. De snelheid laat vaak te wensen over, het is in elk geval nooit zo snel als thuis. Als we met het schip geen Wi-Fi netwerk kunnen vinden, dan is het altijd mogelijk om aan de wal verbinding te maken. Meestal in restaurants of barretjes.

Tot welke windkracht varen jullie?

Vanaf windkracht 6 varen wij niet uit. Rond de Canarische Eilanden zijn er acceleratiezones waar de wind harder is dan het weerbericht vermeld. Als er windkracht 4-5 wordt voorspeld, en de wind is tegen, varen wij niet uit. In de acceleratiezones is de wind dan 6 tot 7 Beaufort. Rond Mallorca is er zelden te harde wind. Op het IJsselmeer varen wij niet boven windkracht 6.

Als ik een dagtocht boek en de weersomstandigheden laten het niet toe om te varen, ben ik dan mijn geld kwijt?

Nee, in dat geval overleggen wij met je om de dagtocht op een ander tijdstip te plannen. Het is overigens sind 2008 nog maar één keer voorgekomen.

Geven jullie instructies m.b.t. het zeilen, navigeren?

Ja, hoewel wij geen zeilschool hebben. Voor echte zeilles en theorie moet je hiervoor bij een erkende zeilschool zijn. Wij zijn natuurlijk altijd bereid om alle vragen over zeilen, navigeren en manoeuvreren te beantwoorden.

Varen we ook ´s nachts?

Nee, alleen op de oversteken van Tenerife naar Portugal en terug. We varen dan 5 à 6 nachten door. Afhankelijk van je ervaring, kunnen wij je indelen in het wachtsysteem. Ofwel zelfstandig, ofwel samen met een van ons. Zie ook Oceaanzeilen.

Is jouw vraag niet beantwoordt? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden je vragen graag!