Catamaran Good Hope

Met onze luxe catamaran “Good Hope” kunt u genieten van dagtochten op het IJsselmeer.

De Good Hope is een Lagoon 400 en heeft een vaste ligplaats in Lelystad. In een dagtocht zijn Enkhuizen, Hoorn, Volendam of Urk te bezoeken.

Volendam en Urk worden vooral geassocieerd met alle stereotypen die over Nederland bestaan: klompen, klederdrachten, houten huisjes en stoepenschrobbers. Toch zijn het echte oude vissersdorpjes waar u nog steeds kunt genieten van vers gerookte vis en nieuwe haring.

Neem contact met ons op, wij maken graag een programma naar wens.

ENKHUIZEN

Enkhuizen is bijna het hele jaar door gezellig druk. De stad is een pleisterplaats voor IJsselmeerzeilers die zich vergapen aan beroemdheden zoals de 16e eeuwse verdedigingspoort de Drommedaris, het stadhuis, de 15e eeuwse Westerkerk en het Waaggebouw. De oude panden in de binnenstad, de gezellige terrasjes en leuke winkels dragen bij aan een gemoedelijke sfeer.

De grootste toeristische trekker is ongetwijfeld het Zuiderzeemuseum. Het bestaat uit een binnenmuseum, een voormalige pakhuis aan de Wierdijk, en een groot buitenmuseum. In dit museumdorp herleeft het Zuiderzeeverleden: er staan 135 woningen, werkplaatsen en winkeltjes uit de periode van 1880 tot 1932.

HOORN

Deze stad aan het IJsselmeer biedt een mooie combinatie van oud en nieuw: er zijn prachtige monumentale gevels die de indrukwekkende geschiedenis van Hoorn vertellen, maar er zijn ook moderne gebouwen en voorzieningen. Het stratenpatroon in de voormalige VOC-stad is door de eeuwen heen voor een groot deel intact gebleven en ook veel historische gebouwen staan er nog in topconditie bij. Aan de kademuur staren de bronzen scheepsjongens van Bontekoe in de verte. Er is van alles te vinden: een oude sluis, vissersboten, kaaspakhuizen, moderne jachthavens en natuurlijk de mooie aanlegsteiger het Houten Hoofd, die er samen met de Hoofdtoren al sinds de 17e eeuw is te vinden. U kunt er in prachtig gerestaureerde panden lekker eten en drinken, maar ook op de terrasjes plaatsnemen of vanuit de kuip genieten van het uitzicht.

VOLENDAM

Het dorp van Jantje Smit is karakteristiek, maar ook een zeer toeristische trekpleister. De prachtige panden aan de haven zijn het best zichtbaar vanaf het water. De oude visafslag is nog steeds een markant gebouw aan de haven.

VolendamFlaneer langs de haven en geniet van de vis die u kunt kopen bij de diverse visstalletjes en palingrokerijen. Of neem een lekker drankje op een terras met uitzicht op de haven. Bij de plaatselijke fotograaf kunt u een kiekje laten maken in traditioneel Volendams kostuum.

URK

Het voormalige eiland Urk kent nog vele tradities en monumenten die herinneren aan vroeger. Het wonen op een zeer kleine ruimte en het gevecht met de zee hebben Urk getekend. Museum ’t Oude Raadhuis informeert over de bijzondere geschiedenis en tradities. Tijdens de Ginkiestocht kunt u in de smalle stegen ervaren hoe groot het gebrek aan ruimte vroeger was. Na de inpoldering moesten de Urker vissers zich gaan omscholen tot boer, maar Urk kent nog steeds een levendige visindustrie. In de sfeervolle haven kunt u kennismaken met verschillende aspecten van de visvangst en aanverwante zaken. De vis wordt geveild in de Urker visafslag en bezoekers kunnen reserveren voor een rondleiding.

Kortom, elke plaats heeft zijn karakteristieke gebouwen, bijzondere musea en rijke historie.