Tenerife, januari 2015

Ontdek Tenerife!

Met de auto zijn er diverse mooie routes o.a. naar Pico del Teide, met 3918 meter de hoogste berg van Spanje, Santa Cruz, de hoofdstad, La Laguna, Garrachico en Masca. We huren een auto bij TRC, al jarenlang onze autoverhuurder op Tenerife. De auto wordt op de haven gebracht en we kunnen weer eens genieten van een dagje rondtoeren.

Pico del Teide

Eerst naar de Pico del Teide, want in de ochtend is er nog geen bewolking. De tocht naar boven biedt al veel mooie uitzichten. Met de auto kom je op een hoogte van 2300 meter. Met de kabelbaan kun je naar een hoogte van 3400 meter. De krater steekt daar nog boven uit en is alleen, met toestemming vooraf, lopend te bereiken. Een hele klim nog naar 3700 meter! Wij laten dit avontuur aan ons voorbij gaan…

Tenerife landkaart

Garachico

Garachico is een typisch Spaans dorp met weinig toerisme, waar we een heerlijke tapaslunch eten op een binnenplaatsje van een typisch spaans gebouw.  Een wandeling langs de boulevard brengt ons in de nieuwe jachthaven.  De vorige keer waren we hier met de boot,, maar het was bijna onmogelijk om daar weer weg te komen. De dag dat we wilden vertrekken waren ze aan het brandingsurfen in de haveningang!

Masca

Een toeristische trekpleister, maar nog wel heel authentiek. Een prachtige vallei en de weg ernaar toe is spectaculair.

Tenerife, MascaTenerife, Masca