De Canarische Eilanden zijn een groep eilanden ongeveer 100 kilometer westelijk van de kust van Marokko. Het is een autonoom gebied van Spanje.

Met Sail4fun is het mogelijk om vijf van de zeven eilanden te bezoeken: Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, La Palma en El Hierro. Doordat het klimaat op de eilanden beïnvloedt wordt door de Atlantische Oceaan is de temperatuur het hele jaar door zeer aangenaam. Niet te heet in de zomer en in de winter zijn de temperaturen zelden minder dan 18 graden. Elk eiland heeft zijn eigen charme en zijn onderling erg verschillend. Zeilend van het ene naar het andere eiland en genoeg tijd om tijd door te brengen aan de wal, geeft u een goede indruk van wat elk eiland te bieden heeft.

Het zeilen in dit gebied is zeer gevarieerd. Tussen de eilanden, in de zogenaamde accelaratiezones, waait het altijd harder dan vlak onder de kust. Van een pittige windkracht 5-6 naar een rustig windje van 3-4 Bft bieden de Canarische Eilanden alle ingrediënten voor een prachtige zeilvakantie. Ook zijn er diverse mooie duiksites. Zeilen en duiken rond de eiland is dus een bijzondere ervaring.

Boek uw vakantie online bij ons!

Een korte impressie van deze bijzondere eilanden.

Gran Canaria
Gran Canaria is vooral bekend om haar stranden, maar heeft veel meer te bieden. Zodra je het binnenland gaat verkennen zul je verrast zijn door de imposante rotsformaties en prachtige uitzichten. Buiten de toeristische gebieden zijn vele plaatsjes met kleine restaurantjes waar je kunt genieten van de typische spaanse specialiteiten.

Tenerife
Tenerife is, bij goed zicht, op grote afstand (vaak meer dan 100 km!) herkenbaar aan de hoogste bergtop van Spanje, de Pico del Teide. Een bezoek aan dit natuurgebied is meer dan de moeite waard. Het lijkt wel een maanlandschap! Daarentegen is aan de noordoostkant van het eiland een natuurgebied met veel begroeiing en steile rotsen waar prachtige wandelingen te maken zijn. De bekendste vallei, bij het gelijknamige pittoreske plaatsje Masca ligt aan de westkant van het eiland. Kortom, een bijzonder eiland met voor elk wat wils.

La Gomera
La Gomera heeft nauwelijks stranden, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de prachtige natuur en de vele wandelroutes. In het centrum van het eiland is een soort microklimaat waar een bijzonder oerbos te zien is. Het is daar erg vochtig en de mossen groeien welig langs de stammen van de bomen. Veel laurierbomen, maar ook heide. De Erica wordt hier 12 meter hoog! Het plaatsje Valle Gran Rey staat bekend als het hippiedorp van het eiland. Een klein, maar gezellig plaatsje waar je, in de haven of voor anker, een prachtig uitzicht hebt op de steile rotswanden, het strandje en het dorp.

La Palma
La Palma heeft helemaal geen stranden, maar een overweldigend mooie natuur. Er zijn ook hier diverse wandelroutes voor de meer geoefende wandelaars. Uiteraard is het mogelijk om dit prachtige eiland met een huurauto te verkennen. De hoofdstad, Santa Cruz de La Palma, heeft een bijzondere overdekte markt, er zijn veel mooie gebouwen en is gezellig met veel terrasjes en restaurantjes.

Kortom, er is veel te zien, te doen en te genieten op en rond de Canarische Eilanden.